+31 6 27185549 info@marcelvandieren.com

Bariton

Agenda

openlucht operaconcert, Philips Harmonie

Eeen feestelijk openlucht operaconcert heeft de Philips Harmonie gepland in het Stadswandelpark te Eindhoven. Omdat hun productie La Traviata door de coronacrisis verschoven moest worden naar 2022, pakken ze in juni groots uit om hun 120-jarig jubileum te vieren! Solisten zijn naast Marcel sopraan Aylin Sezer en tenor Eric Reddet.

Stadswandelpark, Eindhoven

 

zaterdagavond 26 juni 2021

 

Vliegende Hollander, Holland Opera

Holland Opera herneemt de succesvolle coronaproof opera Vliegende Hollander. De opera werd nieuw gecomponeerd door Niek Idelenburg en geregisseerd door Joke Hoolboom. Marcel zingt hierin de rol van de Stuurman en andere solisten zijn ondermeer bariton Martijn Cornet, sopraan Elisabeth Hetherington en tenor Erik Slik. Voor meer info en speeldata: www.hollandopera.nl

Veerensmederij, Amersfoort

 

augustus en september 2021

 

Maria Vespers, Monteverdi

Met het Margaretha Consort (margarethaconsort.nl) brengt Marcel, in Zutphen en Zwolle, de prachtige Maria Vespers van Monteverdi ten gehore. Onder de bezielende leiding van Marit Broekroelofs.

Walburgiskerk, Zutphen
Grote of Michaelskerk, Zwolle

 

  • 8 oktober 2021, Zutphen
  • 9 oktober 2021, Zwolle

 

Ein Deutsches Requiem, Johannes Brahms

Marcel de bariton zingt solo in Ein Deutsches Requiem van Johannes Brahms. Deze uitvoering door Koninklijk Toonkunstkoor Concordia (concordialeeuwarden.nl) Onder leiding van Tjalling Wijnstra.

De Grote Kerk, Leeuwarden

 

vrijdag
15 oktober 2021

 

 

Wiener Parade, Robert Stolz Club België

De Internationale Robert Stolz Club België organiseert ieder jaar het feestelijke operette- en musicalconcert Wiener Parade. Dit jaar vindt het alweer voor de 19e maal plaats. Marcel zal hierin als bariton solist te horen, naast ondermeer sopraan An Lauwereins.

De Stadsschouwburg, Mechelen

 

13 en 14 november 2021

 

 

LA TRAVIATA, GIUSEPPE VERDI

De Philips Harmonie en Gemengd Koor Crescendo brengen samen een concertante versie van de opera La Traviata.
De muzikale leiding is in handen van dirigent Matty Cilissen en solisten zijn, naast Marcel als Giorgio Germont, Aylin Sezer als Violetta Valery en Eric Reddet als Alfredo Germont.

Muziekgebouw Eindhoven
Parktheater Heerlen

DEZE CONCERTEN ZIJN UITGESTELD TOT MAART 2022

 

A MIDSUMMER NIGHT’S DREAM, BENJAMIN BRITTEN

Opera Zuid brengt de opera A Midsummer Night’s Dream van Benjamin Britten in een (debuut)regie van de fameuze toneelregisseuse Ola Mafaalani.
Marcel speelt hierin de rol van Quince. De muzikale leiding is in handen van Karel Deseure en in andere rollen hoort en ziet u ondermeer Cameron Shahbazi, Kristina Bitenc, Jeroen de Vaal, Leonie van Rheden en Marc Pantus.

Tournee door theaters in Nederland

DEZE PRODUCTIE IS TOT NADER ORDER UITGESTELD

 

THE DIVORCE OF FIGARO, HOLLAND OPERA

Holland Opera brengt in de zomer van 2020 de komedie The Divorce of Figaro van Ödön von Horváth. Het volgt de lotgevallen van de hoofdkarakters uit het huwelijk van Figaro, vooral bekend door Mozarts opera Nozze di Figaro. The Divorce of Figaro is het spannnde vervolgverhaal van Figaro, Susanna, de Graaf en de Gravin en vele anderen waarin Mozart in retrospectief zal klinken. Vinnig beschuldigt von Horvath in zijn komedie de wijze waarop de bewoners van een gastland met hun buitenlandse bezoekers omgaan.
​Marcel zingt hierin de rol van de Graaf, nadere informatie volgt later.

Werkspoorkathedraal, Utrecht

DEZE PRODUCTIE IS UITGESTELD TOT DE ZOMER VAN 2022

 

DAS LIEBESVERBOT, Richard Wagner

Opera Zuid brengt (onder voorbehoud van de ontwikkelingen rond het coronavirus) de opera Das Liebesverbot van Richard Wagner.
In deze zelden uitgevoerde opera vertolkt Marcel de rol van Danieli.
Dirigent is Enrico Delamboye en de regie is in handen van Marcos Darbyshire. In andere rollen hoort en ziet u ondermeer James Roser, Pascal Pittie, Michael Wilmering, Kim Savelsbergh, Huub Claessens en Maartje Rammeloo.

Diverse theaters in Nederland, België en Duitsland

 

DEZE PRODUCTIE IS TOT NADER ORDER UITGESTELD