+31 6 27185549 info@marcelvandieren.com

Over

Marcel van Dieren

Zanger, theatermens, ondernemer, coach, Brabander

Ik ben Marcel van Dieren. Zanger, theatermens, ondernemer, coach.
Als geboren en getogen Brabander zitten gezelligheid, betrokkenheid en empathie in mijn genen. Mijn levenspad leidde mij over diverse snelwegen, langs prachtige zandweggetjes en over verschillende kruispunten.

Mijn Verhaal

Als kind wilde ik altijd al acteur worden, of zoals je dat toen nog noemde: “toneelspeler”. En zingen was een passie: in het kinderkoor, het jongerenkoor en later in plaatselijke revues, bij de musicalvereniging en bij verschillende koren. Toch duurde het even voordat ik het aandurfde daadwerkelijk mijn hart te volgen. En zo werkte ik ruim twaalf jaar in het bedrijfsleven, in projectmanagement en functioneel systeembeheer.

Bloed kruipt waar het niet gaan kan. Muziek en theater bleven een onweerstaanbare kracht uitoefenen. Ik begon met een tweejarige musicalopleiding aan de Tilburgse Dans- en Muziekschool en vervolgde die met een studie klassieke zang aan het conservatorium in Tilburg.

Sindsdien zijn muziek en opera nooit meer uit mijn leven verdwenen. Ik had mijn belangrijkste levenspad gevonden!
Inmiddels, ruim 20 jaar verder heb ik een succesvolle carrière opgebouwd als bariton in opera’s en concerten in binnen- en buitenland.

Maar mijn interesses zijn veelzijdig en bleven mij aansporen om ook andere wegen te ontdekken. Zo ging ik ook lesgeven als zangpedagoog en merkte ik op enig moment dat ik al jaren een natuurlijke coachende rol invulde jegens beginnende en ervaren collega’s, maar ook naar aspirant- en amateurmusici toe. Ik besloot die natuurlijke aanleg voor coachen verder te ontwikkelen en volgde bij Civas Opleidingen een opleiding tot life coach. En zo ontstond een volgende hoofdweg in mijn leven, een coachingspraktijk voor podiumkunstenaars.

Dus ik ben bariton, zangleraar, lifecoach en ik deel graag mijn kennis en ervaring ook als spreker, gastdocent en via workshops.
En wat het leven mij nog meer brengt, behalve mijn prachtige gezin en al deze zaken? Ach, ik laat mij graag verrassen!

Mijn Diensten

Bariton

 

Meer weten over mij als zanger en mijn activiteiten op het toneel en in de concertzaal?
Lees dan snel verder.

Life Coach

 

Ik kan jou helpen balans te vinden op, achter en buiten het podium.
Persoonlijke begeleider en coach voor artiesten.

Zangleraar

 

Ontdek of verdiep jouw stem!
Ik begeleid en coach zangers, zodat jij beter gebruik gaat maken van jouw stem, op welk niveau dan ook.

Spreker

 

Vanuit mijn ervaring, kennis en kunde verzorg ik lezingen of workshops voor u of uw bedrijf, school of gezelschap

Binnenkort

 

 

 

 

opera compact

 6 t/m 14 oktober 2023

 SAPPI PAPIERFABRIEK, Maastricht

guglielmo tell

rossini 

 

 

operakoor amadeus

1 november 2023

 stadsschouwburg de harmonie, leeuwarden

wiener parade

 

 

internationale robert stolz club belgië

4 en 5 november 2023

 stadsschouwburg, mechelen (B)