+31 6 27185549 info@marcelvandieren.com

Uitvoeringen

Historie

VLIEGENDE HOLLANDER, HOLLAND OPERA

Een speciale coronaproof opera, nieuw gecomponeerd door Niek Idelenburg op een libretto van en geregisseerd door Joke Hoolboom.
Marcel zong hierin, naast baritons Martijn Cornet en Arnout Lems, tenor Erik Slik en sopranen Stephanie Desjardins en Elisabeth Hetherington. Een speciale rol was weggelegd voor het slagwerk van Christiaan Saris.

Veerensmederij, Amersfoort

21 augustus t/m
13 september 2020

 

​THE EPIC OF GILGAMESH, BOHUSLAV MARTINU

De Philharmonie Zuidnederland, het Brabant Koor en de Fontys Academy of Music and Performing Arts brengen samen het zelden uitgevoerde oratorium “The Epic of Gilgamesh” van Bohuslav Martinu. Het geheel staat onder leiding van Louis Buskens en Marcel zingt hierin de baritonrol van Gilgamesh. Andere solisten zijn Charlotte Janssen, Jan-Willem Schaafsma en Frans Fiselier.

Concertzaal Tilburg
Muziekgebouw Eindhoven

23 januari en
24 januari 2020

 

A GERMAN CHRISTMAS, MARGARETHA CONSORT

Een Kerstnachtdienst zoals die rond 1640 plaats had kunnen vinden…
Het Margaretha Consort is een professioneel barokorkest met dito zangers en samen nemen zij de bezoekers mee terug in de tijd. De inspirerende muzikale leiding is in handen van Marit Broekroelofs, celliste en gambiste. Zij weet met haar ensemble altijd de harten van de bezoekers te raken – en daar zal de prachtige klank van het monumentale Baderorgel van de Walburgis zeker aan meewerken.
Tijdens het kerstconcert klinken bekende advents- en kerstliederen zoals Nun komm der Heiden Heiland, er is een roos ontloken, in dulci Jubilo en anderen. Koormuziek wordt afgewisseld met instrumentale delen, solisten, prachtige orgel-solo’s.

Walburgiskerk, Zutphen

6 december 2019

 

LA BOHÈME, GIACOMO PUCCINI

Met de opera van Wuppertal voert Marcel de prachtige opera La Bohème van Giacomo Puccini uit.
Hij zal in deze productie de rollen van Benoit en Alcindoro voor zijn rekening nemen.
De muzikale leiding is in handen van Julia Jones en de regisseur is Immo Karaman.

Opernhaus Wuppertal

 

2 november t/m
4 april 2019

 

I PAGLIACCI, RUGGERO LEONCAVALLO & IL TABARRO, GIACOMO PUCCINI

Opera Spanga brengt in de zomer van 2019 twee eenakteropera’s op één avond: I Pagliacci van Ruggero Leoncavallo en Il Tabarro van Giacomo Puccini.
Marcel zal in deze opera’s de baritonhoofdrollen vervullen, respectievelijk Tonio en Michele.
De andere hoofdrollen worden vertolkt door Francis van Broekhuizen, Aylin Sezer, Morschi Franz, Eric Reddet en David Visser. Meer informatie vindt u op de website van Opera Spanga.

Spanga, “het Verona van Weststellingwerf”

 

25 juli t/m
10 augustus 2019

 

LE NOZZE DI FIGARO, WOLFGANG AMADEUS MOZART

De Opera van Wuppertal brengt de Nozze di Figaro. Marcel zingt en speelt de rol van Antonio. Dirigente is Julia Jones en de regie is van Joe Hill-Gibbins. Andere solisten zijn ondermeer Sebastian Campione (Figaro), Ralitsa Ralinova (Susanna), Simon Stricker (Conte Almaviva) en Anna Princeva (Contessa).

Opernhaus Wuppertal 

14 april t/m
14 juli 2019

 

CARMEN, GEORGES BIZET

​In de opera Carmen door de Opera van Wuppertal zal Marcel de rol van Dancaïro vertolken.
Deze opera staat onder leiding van Julia Jones (dirigente) en Candice Edmunds (regie). Andere solisten zijn ondermeer Nana Dzidziguri (Carmen), Xavier Moreno (Don José), Ralitsa Ralinova (Micaëla) en Sebastian Campione (Escamillo).

Opernhaus Wuppertal

27 april en
1 juni 2019

 

JOHANNES PASSION, JOHANN SEBASTIAN BACH

Samen met het Kempisch Kamerkoor en andere solisten en onder leiding van dirigent Cees Wouters voert Marcel de Johannes Passion uit. Naast Marcel kunt u luisteren naar Jan van Elsacker (Evangelist), Huub Claessens (Christus), sopraan Nikki Treurniet, alt Oscar Verhaar en gambist Ralph Rousseau Meulenbroeks.

St. Willibrorduskerk, Eersel

​Goede Vrijdag
19 april 2019

 

MATTHÄUS PASSION, JOHANN SEBASTIAN BACH

​Met de COV Veenendaal en het Ensemble Conservatoire voert Marcel de beroemde Matthäus Passion uit in Veenendaal. Hij zal hierin de Christus partij vertolken.
Het geheel staat onder leiding van dirigent Hans Lamers en andere solisten zijn sopraan Selma Harkink, alt Maartje de Lint, tenoren André Post en Pascal Pittie en bas Pieter Hendriks.

De Basiliek,Veenendaal

18 april 2019

 

CARMEN (GROSSE OPER KLEIN), GEORGES BIZET

Met de Opera van Wuppertal brengt Marcel een versie van Carmen voor kinderen. Hij zal daarin de rol van Dancaïro vervullen.
De muzikale leiding is in handen van Michael Cook.

Opernhaus, Wuppertal

10 januari en
3 maart 2019

 

WEIHNACHTSORATORIUM DEEL 2, JOHANN SEBASTIAN BACH

De Stichting Bachcantates Tilburg voert de laatste drie cantates van het Weihnachtsoratorium uit, met eigen koor en orkest en onder leiding van gastdirigent Rienk Bakker.
​Marcel zal de bassoli voor zijn rekening nemen en andere solisten zijn sopraan Bepke Keersmaekers, alt Eline Welle en tenor Gerben Houba.

Broekhovense Kerk, Tilburg

6 januari 2019

 

WEIHNACHTSORATORIUM DEEL 1, JOHANN SEBASTIAN BACH

De Stichting Bachcantates Tilburg voert de eerste drie cantates van het Weihnachtsoratorium uit, met eigen koor en orkest en onder leiding van vaste dirigent Arjan van Baest.
​Marcel zal de bassoli voor zijn rekening nemen en andere solisten zijn sopraan Bepke Keersmaekers, alt Emilie Wijers en​ tenor Peter Vos.

Broekhovense Kerk, Tilburg

23 december 2018

 

A quiet place, leonard bernstein

Opera Zuid zal in het najaar van 2018 de opera “A Quiet Place” van Leonard Bernstein op de planken brengen. Dit prachtige, weinig gespeelde werk bevat ondermeer een integrale uitvoering in de tweede akte van Bernsteins éénakter “Trouble in Tahiti”.
Marcel zal in deze productie de rol van Bill zingen en spelen.
​Dirigent is Karel Deseure en de regie is in handen van Orpha Phelan.
Andere solisten zijn ondermeer bariton Huub Claessens, sopraan Lisa Mostin en tenor Jeroen de Vaal.

Theaters in Nederland en Luxemburg

9 november t/m
9 december 2018

 

AIDA, GIUSEPPE VERDI

Opera Spanga brengt volgende zomer de opera Aida van Giuseppe Verdi. Deze productie wordt opgevoerd in het kader van de Europese Hoofdstad van het Jaar 2018 en om die reden ook in september in Malta gepresenteerd.
Marcel zal de rol van Amonasro voor zijn rekening nemen. Andere solisten zijn onder meer sopraan Maribeth Diggle als Aida en tenor Tao Tong als Radames. Dirigent is Tjalling Wijnstra en regisseur als vanouds Corina van Eijk.

Spanga, Friesland
La Valletta ,Malta

24 juli t/m
13 augustus 2018
&
11 september t/m
15 september 2018

 

matthäus passion, johann sebastian bach

Concertkoor Cantiqua uit Tilburg en Kamerkoor Tourdion uit
Waalwijk brengen gezamenlijk tweemaal de Matthäus Passion.
Arjan van Baest zal dirigeren en Marcel zal de basaria’s voor zijn rekening nemen.

Concertzaal, Tilburg
De Leest, Waalwijk

24 maart 2018
&
25 maart 2018

 

matthäus passion, johann sebastian bach

De Utrechtse Oratorium Vereniging brengt onder leiding van haar vaste dirigent Roel Vogel de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach. Marcel zal hierin de rol van Christus voor zijn rekening nemen.
Als andere solisten hoort u Hanneke de Wit, Carina Vinke, Stephan Adriaens, Mattijs Hoogendijk en Joep van Geffen.
Het geheel wordt begeleid door het Utrechts Bach en Cantatadienst Orkest.

Sint Aloysiuskerk, Utrecht

23 maart 2018

 

JOHANNES PASSION, JOHANN SEBASTIAN BACH

Het Margaretha Consort brengt onder leiding van Pieter Dirksen vijfmaal de Johannes Passion.
Marcel zal hierin soms de partij van Christus zingen en soms de basaria’s. Andere solisten zijn ondermeer tenor Jan van Elsacker en sopraan Marjon Strijk.

Diverse locaties

9 maart t/m
13 maart 2018

 

DE UITVINDERS, SERGEJ PROKOFJEV

Holland Opera brengt in het voorjaar van 2018 de familievoorstelling De Uitvinders, gebaseerd op muziek van Sergej Prokofjev.
Marcel zal hierin één van de drie uitvinders spelen en zingen, de andere twee worden vertolkt door tenoren Erik Slik en Niek Idelenburg. De regie is in handen van Bram Jansen. Meer informatie en de precieze speeldata vind u op de website van Holland Opera.

In theaters door het hele land

11 februari t/m
22 april 2018

 

NIEUWJAARSCONCERT PHILIPS HARMONIE EINDHOVEN

Tijdens het Nieuwjaarsconcert van de Philips Harmonie uit Eindhoven zal Marcel soli zingen en duetten met sopraan Franka van Dommelen.
Het concert staat onder leiding van de vaste dirigent van de harmonie, Matty Cilissen.

Auditorium TU/E

21 januari 2018